Tilbake til aukra.kommune.no

Falkhytten sentrum aust, endring gbnr 13/250 og 13/187 - melding om oppstart

Frist for merknader er 27. mars 2023.

Melding om oppstart

I medhald av plan- og bygningslova § 12-3 og 12-8, samt Aukra kommune sitt delegeringsreglement punkt 18.10, varslar Aukra kommune at det vert starta opp arbeid med reguleringsplan Falkhytten sentrum aust, endring gbnr 12/250 og 12/187.

Hensikta med planarbeidet

  1. Endre arealføremålet på felt BK11 i gjeldande reguleringsplan Falkhytten sentrum aust frå «boligbebyggelse – konsentrert småhusbebyggelse» til «offentlig eller privat tjensteyting» då dette vert vurdert til å være meir i samsvar med faktisk bruk av området som «bufellesskap for eldre med hjelpebehov».
  2. Tilrettelegge for utviding av eksisterande bygningsmasse på eigedom gbnr 13/250 gjennom å utvide arealføremålet «offentlig eller privat tjenesteyting» mot syd.
  3. Grunna utviding av arealføremålet «offentleg eller privat tenesteyting» vert felt B7, avsett til arealføremålet «boligbebyggelse – frittliggende småhusbebyggelse», tatt ut av planforslaget og erstatta med friområde.
  4. Vendehammar nord på eigedom gbnr 13/250 vert tatt ut av planforslaget etter innspel frå prosjektleiar.
  5. Eksisterande trafostasjon sør-vest i planområdet vert samstundes tatt inn i planforslaget og vist med arealføremålet «energianlegg».

Kommunen har vurdert at endringane som er tenkt gjennomført er av ein slik karakter at dei ikkje kjem under krava til mindre endringar, saka vert derfor fremja som ei ordinær reguleringsendring med melding om oppstart og deretter utlegging til høyring og offentleg ettersyn i minimum seks veker etter krava i plan og bygningslova kapittel 12. Kommunen sin sakshandsamar har undersøkt §§ 6, 7, 8 og 10 i forskrift om konsekvensvurderingar, men finn ikkje at det vert utløyst slikt krav.

Frist for merknader

  • Frist for å kome med merknadar til denne oppstartmeldinga er 27. mars 2023. Vi ber om at de nytter funksjonen «Send ein uttale til planen».
  • Det er òg mogleg å laste opp relevante vedlegg.
  • Saksdokumenta finn du nedst i denne artikkelen.

Saksdokument

Planavgrensing for Reguleringsplan Falkhytten sentrum aust
Lokalisering for Reguleringsplan Falkhytten sentrum aust
Gjeldande reguleringsplan som skal endrast

 


Høyringsperioden er avslutta., Det er difor ikkje lengre muleg å gje uttale på denne planen.


Uttale til saka

Uttalen vert synleg nedanfor. Uttalar som gjeld Aukra kommune sine plansaker vert registrert i kommunen sitt sak- og arkivsystem. Uttalar som inneheld sjikane og personangrep vert sletta.

Ønskjer du at din uttale ikkje skal visas på denne nettsida?

Huk av i boksen «Send skjult uttale» og fyll ut skjemaet under

Dekorativt element